Livets goda - veganskt såklart!
Sojagräddstuvad
pyttipanna (4 port)
Ingredienser
kikärtor (50 st)
1/4 vitkålshuvud
en stor morot
en halv purjolök
sju mellanstora potatisar
sojagrädde (2,5 dl)
två vitlöksklyftor
färsk persilja
Gör så här
Koka potatisen (inte för mjuk). Skala och skär i mindre bitar.
Strimla kålen och moroten och purjolöken. Stek kål,
morot och purjo i rikligt med margarin. Tillsätt eventuell lite olivolja
för smakens skull.
Häll på lite soja. I med potatisen. Stek. I med kikärtorna.
Stek vidare. Tillsätt mer margarin. Häll på sojagrädden.
Krydda med örtsalt, vitpeppar och vitlök. Strö över
persilja. Servera med rödvin.
Staffans smörgåstårta
Ingredienser
Gurka (skivad och skuren i mindre bitar)
Tomat (skivad och skuren i mindra bitar, den också)
Persilja
Veganmajonnäs (ex Granovita)
Veganpastej (ex Granovita)
Cheatin' Pepperoni (vegankorv)
Rostbröd (fyra skivor per lager, skär bort kanterna och ge
till fåglarna)
Gör så här
Fixa till enligt lagerbeskrivning nedarn. Experimentera dock gärna.
Gör den ett antal timmar innan servering, så blir den saftigare.
Lager (uppifrån och ned)
Gurka, tomat, persilja
Majonnäs
Bröd
Gurka, pastej
Bröd
Cheatin' pepperoni
Bröd
Tomat
Bröd
Gurka, pastej
Bröd
Majonnäs
Bröd, bred på margarin
Veganpannkakor
Ingredienser
2,5 dl sojamjölk (personlig favorit är Tofuline med druvsocker)
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Gör så här
Vispa ihop ingredienserna. Stek i rikligt med margarin i liten panna.
Förslag på tillbehör
socker (håller i alla väder)
lönnsirap (dyrt men gott; kanske känner du någon som
smugglat hem en flaska från USA?)
gräddstuvade champinjoner (stek champinjoner i rikligt med margarin,
tillsätt sojagrädde i lagom mängd)
stuvade champinjoner (stek champinjoner i rikligt med margarin, tillsätt
idealmjöl och sojamjölk)
NSMPD
Huddinge